Herfstsalade met Pompoenwedges met Anijs (vega)

Herfstsalade met Pompoenwedges met Anijs (vega)

Omschrijving

Wist je dat je pompoen ook heel goed kan verwerken in een salade? Door de dunne partjes te roosteren krijg je een zacht en zoet element om aan je knapperige en frisse salade toe te voegen. De pompoen combineert goed met de pittige geitenkaas en het frisse anijszaad. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne partjes.
     
  3. Spreid de partjes uit op een bakplaat en bestrooi met zout, peper, olijfolie en het anijszaad.
     
  4. Rooster de pompoen in 20 minuten gaar in de oven.
     
  5. Snijd ondertussen de venkel en snijbiet in dunne reepjes en de bosui in ringetjes.
     
  6. Schaaf plakjes van de geitenkaas. 
     
  7. Verdeel de venkel en snijbiet over een schaal en verdeel de pompoen erover. Bestrooi met de bosui en de geitenkaas.