Lauwwarme Herfstsalade met Pastinaak en Linzen

Lauwwarme Herfstsalade met Pastinaak en Linzen

Omschrijving

Met deze salade van linzen en pastinaak haal je echt de herfst in huis. De warme smaken van de geroosterde groenten combineren goed met de pittige geitenkaas en het frisse van mandarijn of sinaasappel; een lekker bord vol groenten (en fruit) dus! Serveer deze salade met geroosterd brood en eventueel wat gezouten roomboter of olijfolie, dat maakt het een echt comfort-food gerecht voor de knusse herfstdagen.
 
Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Was de pastinaak (en schil deze eventueel). Snijd de pastinaak in gelijke, lange dunne repen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout. Pers de knoflook erboven uit en hussel de pastinaken om. Rooster ze in 30 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
     
  3. Snijd de onder en bovenkant van de mandarijnen af en snijd ook de schil eraf. Snijd de partjes van de satsuma's tussen de vliesjes uit en leg ze apart. Knijp het sap uit de vliesjes en bewaar voor de dressing.
     
  4. Spoel de linzen schoon en overgiet ze met kokend water. Laat 5 minuten staan.
     
  5. Giet de linzen af en verdeel ze over de saladeschaal. Verdeel de waterkers, geroosterede pastinaak en parten satsuma erover. Brokkel vervolgens de geitenkaas erover.
     
  6. Roer de balsamico los met het satsuma sap en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Voeg de olie toe en klop tot een mooie, homogene dressing. Schenk de dressing over de salade.
     
  7. Serveer de salade lauwwarm. Lekker met geroosterd brood met gezouten roomboter of olijfolie.