Nog lekkerdere Tomatensaus met Gehakt of Seitan

Nog lekkerdere Tomatensaus met Gehakt of Seitan

Omschrijving

Vakantietijd betekent voor mij vaker in de keuken! Steevast wordt er tomatensaus gemaakt. Voor bij de pasta, op de pizza of om lekker in te maken. Geen snelle uit pak of blik, maar een langzame, met liefde. Wij en de kinderen zijn er gek op! En het leuke is, ook al is het een 'ordinary' tomatensaus, het kan iedere keer lekkerder! Verfijnen dus, met ingrediënten, bereidingswijze en... aandacht.

De laatste, meest verfijnde en lekkerste versie deel ik dan ook graag weer met je. Weer, want de trouwe klant zal weten dat dit niet mijn eerst gedeelde tomatensaus recept is. Toch wil ik ook jou uitnodigen om de laatste versie te maken. Want de feedback is heus... om over naar huis te schrijven. Echt Italiaans? Nou nee, wel lekker gekruid, vol en zacht van smaak!

Lekker met rul gehakt erdoor, (maar ook heerlijk met veganistisch Seitan gehakt (helaas niet leverbaar voor regio Noord). Voor beide varianten geef ik je tips.

Heerlijk voor over de pasta, op de pizza of om in te maken en voor later te bewaren.

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden, grill aan.
     
  2. Alle ingredienten door elkaar hutselen in een ruime overschaal of ovenplaat (Tomaten blokjes en puree doe je er nog niet doorheen).
     
  3. Nu 30 minuten in de oven grillen, mag een beetje bruin worden.
     
  4. Ondertussen: Gehakt in olie, knoflook, kerrie, mexi kruiden en ketjap mooi rul bakken en toevoegen aan de saus.
     
  5. Tomaten uit de oven halen en in pan doen, tomatenstukjes en puree toevoegen, staafmixen en nog even zachtjes laten koken.
     
  6. Gehakt mengsel toevoegen.
     
  7. Nog zout/peper toevoegen?