De lékkerste Pasta Bolognese (vegan)

De lékkerste Pasta Bolognese (vegan)

Omschrijving

Hoe maak je tofu nou écht lekker? Je volgt gewoon de aanwijzingen van Marie Sophie, en na dertig minuten zet je met een trotse zwier deze vegan pasta bolognese op tafel! Met gekruid tofugehakt, zoals je 'm voortaan elke keer wil maken. Het geheim? Snufje bakpoeder, sojasaus, edelgist, knoflookpoeder en wat mild paprikapoeder. Oordeel zelf... :-)

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
     
  2. Bereid de linguini (of andere verse pasta) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  3. Snipper de rode ui en halveer de tomaatjes.
     
  4. Verhit drie eetlepels olijfolie in een hapjespan en verkruimel de tofu erin. Voeg het bakpoeder, de sojasaus, edelgist, knoflookpoeder en paprikapoeder toe met zout en peper. Bak de tofu bruin en rul, op redelijk hoog vuur, er mogen best wat krokante stukjes tussen zitten.
     
  5. Voeg vervolgens de balsamico en passata toe, samen met de helft van de tomaatjes. Schep door en laat de pastasaus 10 minuten pruttelen.
     
  6. Serveer de pastasaus met de pasta, de verse groene kruiden en de rest van de tomaatjes. Bestrooi eventueel met extra edelgist voor de hartige smaak.