Lemon Curd Mousse met Brownies

Lemon Curd Mousse met Brownies

Omschrijving

Dit recept kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt; ga je all out? Maak dan de curd en de brownies helemaal zelf. Kies je liever voor de makkelijke weg? Dan kan je de curd en de brownies kopen. Op deze manier maak je het recept zo dat het helemaal bij je past.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Pers de citroenen uit en doe in een steelpannetje met de boter. Verwarm op het vuur tot de boter helemaal is gesmolten. Meng de suiker goed met de eierdooiers, giet het botermengsel al roerend bij de eieren, schenk terug in een schone steelpan en verwarm al roerend tot de curd zo dik is als vla. Laat helemaal afkoelen.
     
  2. Smelt de chocolade au bain marie met de slagroom. Roer goed door elkaar en laat 10 minuten afkoelen. Klop de eiwitten met de suiker stijf in een schone kom.
     
  3. Roer de lemon curd door het witte chocolademengsel. Roer vervolgens 1/3e deel van het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Spatel als het helemaal gemengd is luchtig en kort het eiwitschuim eroor.
     
  4. Schenk de mousse in glazen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
     
  5. Server met munt, brownies en eventueel een snufje cacao.