Lente Pokebowl met oven gegaarde Vis en/of Aubergine (kan ook vegan)

Lente Pokebowl met oven gegaarde Vis en/of Aubergine (kan ook vegan)

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng de vissaus met de sojasaus en agavesiroop. Rasp de limoen en pers het sap uit. Schil de gember en knoflook en hak fijn. Meng met de helft van het limoensap en rasp door het vissaus mengsel tot een dressing.

  3. Snijd de aubergine in blokjes. Meng de vis-roerbak stukjes en de aubergine afzonderlijk met de marinade.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de blokjes vis en aubergine in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

  5. Snijd de groene asperges in reepjes en blancheer kort in kokend water.

  6. Snijd de radijs in plakjes en meng met de rest van het limoensap.

  7. Hak de spinazie grof en snijd de komkommer in plakjes.

  8. Verdeel de quinoa over vier kommen. Leg hierop groepjes van de vis, aubergine, komkommer, radijs, asperge, spinazie en kiemen.

  9. Serveer de bowls met de toppings en laat iedereen zelf kiezen welke topping erop mag.

Recept: Wauw Factory
Foto: Mees