Lente Tiramisu met Lemoncurd

Lente Tiramisu met Lemoncurd

Omschrijving

Lemon curd is een zoete saus, met een hintje zuur, gemaakt van citroen, suiker, boter en ei. Onze  Lemon Curd komt rechtstreeks van kleinschalige biologische kippenhouderij de Lankerenhof.

Een klassieke liefde van de Engelsen: je vindt Lemon Curd vaak bij scones en geserveerd bij een high tea. Ook lekker op pannenkoeken en in de yoghurt trouwens. Maar geef onze chef Marie Sophie de vrije hand en ze improviseert een Lente Tiramisu met Lemoncurd, direct van de boer. We're loving it! :-)

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

NB: je hebt een ovenschaaltje nodig van 15 bij 20 cm (iets groter of kleiner kan ook)

  1. Zet een kop citroenthee en rasp de schil van de citroen daarbij. Laat iets afkoelen.
     
  2. Schep de mascarpone met de slagroom en suiker in de kom van een mixer en mix op hoge snelheid tot een stevige crème.
     
  3. Drenk de helft van de lange vingers een voor een in de thee en leg op de bodem van het schaaltje, verdeel 1/3e van de lemoncurd over de lange vingers en smeer uit met een kwastje. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
     
  4. Herhaal de stappen met de lange vingers, lemoncurd en mascarpone. Strijk de bovenkant van de tiramisu glad en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Swirl voor het serveren de rest van de lemoncurd over de tiramisu.