Lenterisotto met Sperziebonen, Venkel en Parmazaan

Lenterisotto met Sperziebonen, Venkel en Parmazaan

Omschrijving

Voor risotto heb je liefde en geduld nodig, en zelf vind ik het roeren in een pan met rijs ook echt iets therapeutisch hebben. Voor de foto bereidde ik deze risotto dan ook echt met liefde, en zonder trucjes, zoals het hoort. Nadat ie op de foto stond at ik hem met David als lunch, en echt, het was een van de beste risotto's die ik ooit heb gemaakt! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Hak de knoflook en ui fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook aan met de gedroogde rozemarijn. Voeg de risottorijst toe en fruit kort mee, laat niet kleuren. Blus af met de witte wijn en wacht tot het vocht is opgenomen. Doe dan steeds ca. 100 ml bouillon bij de risotto en blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Dit duurt bij elkaar ongeveer 30 minuten.
   
 2. Breng ondertussen een pan water aan de kook, breng op smaak met zout. Maak de boontjes schoon en snijd de venkel in reepjes. Kook ze in ca. 7 - 10 minuten beetgaar, giet af en laat uitstomen in de pan, breng op smaak met wat peper en zout.
   
 3. Bak in een koekenpan de plakjes spek uit.
   
 4. Rasp de parmezaan, hak de uitgebakken spek in stukjes en snijd de bosui in ringetjes.
   
 5. Voeg als de risotto alle vocht heeft opgenomen de boter en parmezaanse kaas toe. Roer door tot alles gesmolten is, voeg dan de bosui en spekjes toe en breng op smaak met peper en zout.
   
 6. Schep de risotto in borden en serveer de groenten erbij.