Libanese Kofte

Libanese Kofte

Omschrijving

Gehakt, maar dan volgens de Midden Oosten traditie. Wanneer zou het daar overigens 'gehaktdag' zijn? Deze kofte eet je met zelf gemaakt platbrood. Zo simpel, maar smakelijk! De koolsla maak je af met sap van de granaatappel, zoals die daar volop groeien en gegeten worden.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een kom. Doe de kruiden erbij en pers de knoflook erboven uit. Voeg het paneermeel en de ei toe en meng tot een mooi, stevig mengsel. 
    Maak van het gehaktmengsel acht langwerpige staven en steek ik iedere gehaktstaaf een spiesje. Leg tot het bakken in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven met de grillstand voor op 220 graden. Meng voor het platbrood de yoghurt, het zout en de bloem in een kom tot een mooie samenhangende massa. Kneed het deeg vervolgens nog even door. Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit tot vier ronde lappen. Besmeer beide kanten met olie en bak de broden op aluminiumfolie aan beide kanten 3 tot 5 minuten goudbruin en gaar onder de grill. 
     
  3. Snijd de kool en ui in reepjes en hak de koriander grof. Doe in en kom en voeg de yoghurt en granaatappelsap toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
     
  4. Verhit olie in een pan en bak hierin de kofte spiezen rondom bruin en gaar. Verdeel de salade over de borden, leg hierop de spiezjes en serveer het platbrood erbij. Lekker met extra yoghurt om te dippen.