Linzen Chili met Avocadodip (vegan)

Linzen Chili met Avocadodip (vegan)

Omschrijving

Een goede chili heeft echt iets voedzaams en verwarmends. Zeker tijdens de koudere dagen. Deze versie zit vol linzen en bonen en is daarom lekker vullend en eiwitrijk. Het kaasalternatief wat deze schotel vegan maakt is echt een verassing; lekker hartig en smelt net zo lekker als gewone kaas. Je kan deze natuurlijk ook vervangen door echte kaas, mocht je al heel blij worden van vega :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snipper de ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de mexicaanse kruiden toe en bak even mee.
     
  3. Spoel de linzen schoon, laat even uitlekken en voeg ze dan ook toe. Bak deze twee minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes, breng het geheel aan de kook.
     
  4. Spoel ook de zwarte bonen schoon, roer ze door de tomatensaus, breng op smaak met zout en peper. Kook het geheel 15 minuten goed door, zodat de tomatenblokjes indikken.
     
  5. Schep de chili in een ovenschaal en bedek met een laagje nacho's. Strooi het geraspte kaasalternatief erover en laat 10 minuutjes smelten in de hete oven.
     
  6. Maak ondertussen een avocadodip door de avocado te prakken met het limoensap, een snuf zout en fijngesneden koriander. Indien de verse koriander niet beschikbaar is, vervang je deze door gedroogde.
     
  7. Serveer de chilli met de avocadodip.