Doe de linzen in een grote schaal en zet ruim onder water. Voeg een eetlepel citroensap toe (dit helpt ´anti nutrienten´ beter afbreken zoals fytinezuur).
Giet de volgende dag de linzen af en spoel ze na. Laat uitdruipen in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Hak de peterselie/bieslook.
Doe de linzen vervolgens in de mengkom van een keukenmachine of blender. Maal de linzen fijn.
Voeg olijfolie, zout en bakingsoda toe. Meng goed door en voeg tijdens het mengen citroensap toe.
Wanneer het een glad geheel is kunnen de kruiden er bij. Meng nog even kort door zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het ´beslag´ in de vorm.
Bestrooi met pompoenpitten en bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of het brood klaar is door erin te prikken met een sateprikker, wanneer deze er ´droog´ uitkomt is het brood klaar. (Bak het niet te lang anders wordt het brood droog.)
Laat het brood afkoelen voor het aansnijden. Snijd er dunne plakken van want het is behoorlijk voedzaam.
Besmeer met een smeuig beleg zoals eiersalade, hummus of cottagecheese met tuinkers. Ook lekker bij een kop goed gevulde soep.
Tip: een heel brood wat te veel in één keer? Je kunt de plakken ook los invriezen.