Loaded Sweet Potato's (vega)

Loaded Sweet Potato's (vega)

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en wrijf ze in met de olie en shoarmakruiden. Rooster ze in 30 minuten goudbruin en gaar. (als je grote zoete aardappelen hebt, duurt het misschien iets langer.)
     
  3. Laat de witte bonen uitlekken en spoel af onder de kraan. Doe ze in de keukenmachine met de helft van de feta, de helft van de munt en de citroensap. Mix tot een gladde spread. Doe in een bakje en houd apart.
     
  4. Snijd de paprika en ui in reepjes en snipper de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, ui en knoflook kort op hoog vuur aan. Voeg na drie minuten de kikkererwten toe en bak nog twee minuten. Hak de peterselie en roer deze als laatste door de groente.
     
  5. Neem de zoete aardappel uit de oven. Serveer met een dot van de spread, de gebakken groenten en extra feta en munt.