Groente Loempia's (vegan)

Groente Loempia's (vegan)

Omschrijving

Meestal worden rijstvellen koud gegeten, maar ik kwam erachter dat ze ook lekker krokant worden in de oven. Ideaal voor warme kleine loempia's. Ze smaken als een 'guilty' snack, maar stiekem zitten ze helemaal vol met groenten. Ideaal dus.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de wortel op een grove rasp en snijd de ui en witte kool in reepjes. Meng de groenten door elkaar met de taugé. Breng op smaak met peper en zout.
     
  2. Week de rijstvellen kort in wat water en leg een pluk groenten op het midden. Vouw de boven en onderkant eerst naar binnen en rol de vellen dan van links naar rechts op. Leg de vellen op een bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak ze in de hete oven in 20 minuten bruin en krokant. 
     
  3. Snijd voor de saus de peper in ringen en snipper de knoflook en de gember fijn. Roer de rijstsiroop, ketjap asin en rijstazijn door elkaar en voeg de peper, gember, knoflook en sesamzaadjes eraan toe.   
     
  4. Serveer de loempia's warm met de dipsaus. Ook erg lekker met chillisaus.