Marie Sophies' liefste glas in lood koekjes

Marie Sophies' liefste glas in lood koekjes

Omschrijving

Deze lieve 'glas-in-lood' koekjes kun je uitdelen waar je wil: op kantoor, aan de leerkrachten op school of gewoon samen aan de keukentafel lekker van smikkelen: iedereen voelt zich meteen extra gewaardeerd! Ook leuk om met kinderen te maken: samen deeg kneden doet 't altijd goed :-)

Met deze hoeveelheid deeg maak je zo'n 25 'glas-in-lood' koekjes. Als je een hartvormige steekvorm hebt, is dat mooi meegenomen. En anders mag je zelf aan de slag om de hartjes uit te snijden met een klein mesje.

Zet de koekjes (per batch) 10 minuten in de oven op zo'n 175 graden.

Ontdek meer Valentijnsrecepten

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingrediënten voor de koekjes samen tot een stevige deegbal. Laat in plasticfolie minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
     

  2. Meng ondertussen de 6 el suiker met 3 el bietensap.
     

  3. Verwarm de oven voor op 175 gaden.
     

  4. Rol het koekdeeg uit tot een plak van 0,5 cm. Steek er hartjes uit en steek kleine rondjes uit de hartjes, haal de rondjes eruit (die heb je niet meer nodig)
     

  5. Leg ze met minstens 4 cm afstand op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schep een beetje van het suiker-bietensap mengsel in elk rondje.
     

  6. Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, dus laat iets afkoelen.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart