Omschrijving
Meestal zijn bananenbroodjes heel compact, maar deze is heel luchtig, dit is echt meer cake. Met dit basisrecept kan je eindeloos varieren in het toevoegen van specerijen, nootjes en andere smaken.


Meestal zijn bananenbroodjes heel compact, maar deze is heel luchtig, dit is echt meer cake. Met dit basisrecept kan je eindeloos varieren in het toevoegen van specerijen, nootjes en andere smaken.
Verwarm de oven voor op 165°C.
Meng de speltbloem, zout, bakpoeder en baking soda in een kom.
Smelt de kokosolie en prak de bananen. Meng de bananen met vanillepoeder, de honing, gesmolten kokosolie en kwark tot een glad mengsel.
Klop de eieren en het eiwit met een handmixer in ca. 5 minuten licht en luchtig. Spatel de natte ingrediënten erdoor en voeg daarna het meelmengsel toe.
Vet de springvorm in met kokosolie. Schep het beslag erin en bak ca. 35–40 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.