Mari Maris' luchtige Suikermaïs uit de oven

Mari Maris' luchtige Suikermaïs uit de oven

Omschrijving

Receptuur: Mari Maris; uit het boek Groenten
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem en 1 gehakte teen knoflook toe. Blijf continu roeren totdat je een egaal mengsel hebt. Meng daarna de melk er in gedeeltes door, roer steeds helemaal glad en voeg dan de maiskorrels toe. Laat al roerend vanaf de bodem 1 minuut zachtjes koken.

  3. Klop intussen in een kom de eieren los met de andere teen knoflook, rozemarijn, basilicum en zo’n 4 raspjes nootmuskaat. Haal de dikke maismelk van het vuur, meng de sud’n sol en aubergine erdoor en laat 1 á 2 minuten afkoelen. Maak flink op smaak met peper & zout en roer hem door het eiermengsel.

  4. Schenk in een ingevette ovenschaal in en zet in een oven. Bak zo’n 25 minuten tot de vulling gestold is en de bovenkant goudgeel.

Tip: Serveer met perfect rijpe tomatensalade en eventueel wat andijvie salade met mosterddressing.