Luie Pastinaak Risotto

Luie Pastinaak Risotto

Omschrijving

Deze risotto bereid je voor op het fornuis, maar maakt zichzelf af onder de dekens in bed of in een hooikist of ecostoof. Eerst alle groenten aanzetten en de rijst aanfruiten, vervolgens de bouillon erbij en stoven maar. In plaats van een half uur neemt deze risotto dan een uur, maar je hebt er geen omkijken naar. 

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en de knoflook fijn. 

  2. Leng de paddenstoelen puree aan met 750 ml kokend water. 

  3. Verhit olijfolie in een braadpan en voeg de knoflook en ui toe. fruit 1 minuut mee. Voeg de pastinaak toe en fruit 5 minuten aan. voeg vervolgens de risottorijst toe en fruit in 2 minuten glazig. 

  4. Blus de risotto af met de wijn en roer goed door. Voeg de salie, nootmuskaat en 750 ml bouillon toe en breng aan de kook. 

  5. Zet de pan in de hooikist, ecostoof of ingepakt in aluminiumfolie en een theedoek in bed. Laat een uur stoven. 

  6. Rasp vlak voor het serveren de kaas. Roer de risotto goed door en doe de kaas en creme fraiche erbij. Breng de risotto op smaak met peper, zout en verse tijmblaadjes.

Recept: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart