Luie Venkelrisotto

Luie Venkelrisotto

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd twee venkelknollen in kleine blokjes (bewaar het groen) en schaaf de derde op een dunschiller in dunne plakken.

  2. Rasp de schil van de citroen, halveer en pers de helft uit boven de dungesneden venkel. Hussel om, breng op smaak met wat zout en doe de helft van het venkelgroen erbij.

  3. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de venkel en risotto hierin in 4 minuten glazig. Breng op smaak met zout en peper en schenk alle bouillon er in één keer bij. Roer goed en laat op laag vuur garen tot de rijst gaar is (probeer af en toe) en het vocht is opgenomen. Voeg de citroenrasp, het sap van de andere citroenhelft en het bakje roomkaas toe aan de risotto en roer tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit een flinke scheut olie in een kleine koekenpan en frituur hierin de kappertjes in 2-3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verdeel de risotto over vier borden met de knapperige venkelsalade en gefrituurde kappertjes.