Maaltijd Loempia's van Filodeeg uit de oven

Maaltijd Loempia's van Filodeeg uit de oven

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Wikkel de tofu in keukenpapier en leg op een bord, zet er een bord op met daarop iets zwaars (een fles olie, een zware pan, een paar boeken), en laat 20 minuten uitlekken.

  2. Meng 1 el kerrie met de zoete sojasaus en de olie. Dep de uitgelekte tofu droog en snijd in blokjes. Meng met het sojamengsel en laat even staan.

  3. Snipper de knoflook fijn, schil de wortel en snijd in reepjes, snijd de prei in dunne ringen en de paprika en Chinese kool in reepjes.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, fruit de knoflook en het kerriepoeder aan en voeg de groentereepjes toe, roerbak ze 3 minuten. Schep als laatste de taugé erdoor.

  5. Schep de groenten uit de pan en voeg een scheutje extra olie toe, bak de tofu krokant. Meng met de gebakken groentereepjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk 1 vel filodeeg met olie en leg er een vel filodeeg op. Schep er een kwart van de vulling op en vouw dicht als een loempia.

  7. Leg de loempia’s op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Voor de loempia saus

  1. Meng 6 eetl ketchup, 1 eetl (natuur)azijn, 1 theel gemberpoeder en 1 eetl gembersiroop door elkaar en klaar is je saus. Serveren

Recept en foto: Kruimel.