Yvette's Maaltijdsalade met Tuinbonen

Yvette's Maaltijdsalade met Tuinbonen

Omschrijving

Tuinbonen zijn voedzaam, maar - eerlijk gezegd - niet zo 'hip'. Oma's wisten er raad mee, niet waar? Maar jij ook dankzij dit heerlijke zomerse gerecht van Yvette van Boven.

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees

Bereidingswijze

  1. Klop de azijn en het sinaasappelsap met wat zout. Klop langzaam de olie erdoor tot de dressing is geëmulgeerd, breng op smaak met peper.
     
  2. Dop de tuinbonen, kook ze in 7 minuten beetgaar, spoel ze koud af en dubbeldop de helft nog eens.
     
  3. Kook de aardappeltjes volgens de verpakking (niet te) gaar en snijd in gelijke blokjes. 
     
  4. Meng de tuinbonen met de aardappelblokjes, slablaadjes en de dille. Bestrooi met de frambozen, gorgonzola en walnoten.
     
  5. Druppel de dressing erover en bestrooi met zwarte peper.