Maaltijdsoep met Wortel, Pompoen en Zoete aardappel

Maaltijdsoep met Wortel, Pompoen en Zoete aardappel

Omschrijving

Een soep waar je vrolijk, warm én vol van wordt. Maak een grote pan, voor meerdere dagen en je hebt een geweldig voedzame maaltijdsoep op voorraad tijdens de vaak hectische en toch al zo zoete Sinterklaasdagen. Het kan zijn dat er geen Soepkip voorradig is, vervang dan de zelf gemaakt bouillon door kippenbouillonblokjes.

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Spoel de kip onder koud stromend water schoon. Verwijder de ongerechtigheden uit de buikholte. Doe de soepkip in een ruime pan en vul de pan met 4 liter koud water. Breng het aan de kook en schep met een pollepel regelmatig het schuim eraf.
  2. Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Doe de groenten en overige ingrediënten bij de bouillon en draai het vuur laag.
  3. Laat nog 3-4 uur koken: hoe langer de bouillon trekt, hoe krachtiger en lekkerder de smaak. Giet na maximaal 4 uur de bouillon door een zeef over in een andere pan, kook de bouillon in tot een krachtige bouillon voeg zout en peper naar smaak toe.

Soep maken:

  1. Halveer de ui, verwijder de schil en snijd de uien in dunne plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien 10 min. aan zonder te kleuren.
  2. Schil de wortels, zoete aardappel en pompoen en snijd deze in gelijkmatige kleine blokken. Voeg ze aan de uien toe en bak ze enkele minuten mee. Schenk de bouillon erop, voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep in 40 minuten gaar.
  3. Pureer de groentes met de staafmixer tot een gladde soep.
  4. Roer de yoghurt erop het laatste moment door heen.
  5. Schep de soep in vier warme diepe borden en serveer direct.