Mac 'n' Cheese met (Wilde) Broccoli & Aardpeer (vega)

Mac 'n' Cheese met (Wilde) Broccoli & Aardpeer (vega)

Omschrijving

De klassieke 'Mac and Cheese' is een typisch Amerikaans of Engels comfortfood. Macaroni met kaassaus overgieten, en dan in de oven nogmaals met kaas gratineren, liefst voor de tv opeten. Beetje 'fout' is ie wel, maar af en toe zondigen doen we allemaal...

Ik maakte deze hartverwarmende Mac 'n' Cheese met Aardpeer en 500 g Wilde Broccoli, da's heerlijk, maar ook wel duur :-) Je kunt ook gewone Broccoli of Bimi gebruiken, maar andere restjes groenten kunnen echter ook: witlof, zoete aardappel, paddestoelen, prei... eenvoud troef. En dan is jouw Mac 'n Cheese is ineens een heel stuk verantwoorder geworden :-)

Probeer ook te variëren met soorten kaas. Ben je gek op geitenkaas? Vervang dan de helft van de belegen kaas door geraspte geitenkaas.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de aardpeer en snijd in kleine blokjes. Breng een pan ruim water met een flinke snuf zout aan de kook. Kook de Rigatoni met de aardpeer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Voeg de laatste twee minuten de wilde broccoli toe. De overige Broccoli in roosjes fijngesneden ook kort meekoken.

  4. Laat ondertussen de boter smelten in een steelpannetje. Pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder en de tijm toe.

  5. Voeg de bloem toe als alle boter is gesmolten en laat drie minuten al roerend garen.

  6. Voeg de koude melk toe en roer met een garde tot het een egale, dikke saus wordt.

  7. Voeg 100 gram van de belegen kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer tot de kaas door de saus is gesmolten.

  8. Meng de saus met de pasta en groenten en schep in een ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel en de resterende kaas.

  9. Gaar de Mac 'n' Cheese in de oven zo'n 25 minuten, tot de bovenkant krokant is.