Mac 'n Cheese (vega/vegan)

Mac 'n Cheese (vega/vegan)

Omschrijving

Mac and Cheese is een echte kindervriend, en op het moment ook nog eens razend populair. Deze versie is met gewone melk en kaas, maar je kan hem heel makkelijk vegan maken door de melk te vervangen door soyamelk, de boter door olie en de de geraspte kaas door kaasalternatief. Bestrooi hem dan met een combi van broodkruimels en een theelepeltje edelgist. Zo makkelijk kan het zijn.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Kook de maccaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  3. Snijd ondertussen de bloemkool en ui in hele kleine stukjes, maximaal net zo groot als de maccaroni. Kook ze in een laagje water met zout in 6 minuten beetgaar, giet af.
     
  4. Laat de boter op laag vuur smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het een balletje vormt dat niet meer aan de pan blijft plakken. Neem van het vuur en voeg de melk toe. Roer met een garde tot de bloem is opgelost in de melk. Zet terug op het vuur en breng aan de kook, voeg als het indikt beetje bij beetje de kaas toe, en blijf roeren tot alles gesmolten is.
     
  5. Doe de maccaroni, bloemkool en kaassaus bij elkaar in een ovenvaste schaal en schep goed door elkaar. Bestrooi met de broodkruimels en laat nog 10-15 minuten krokant worden in de oven.
     
  6. Bestrooi met fijngehakte peteselie.