Mais en Spinazie Enchilada's

Mais en Spinazie Enchilada's

Omschrijving

Makkelijk en lekker vol groenten. Eerlijk is eerlijk; in dit gerecht mis je totaal geen vlees. Precies de juiste combi van pittig, kruidig, hartig, zacht en krokant.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Indien je verse mais gebruikt. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de maïskolven zonder schutbladeren in ca. 5 minuten gaar. Haal daarna met een mes de maïskorrels eraf. 
     
  2. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
     
  3. Snipper de ui en hak de groene peper en knoflook fijn. Fruit kort aan in een grote koekenpan of wok.
     
  4. Voeg de mais toe, bak kort mee. Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe zodat het kan slinken. Roerbak het geheel kort. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenblokjes toe en draai het vuur laag. Laat 10 minuutjes pruttellen.
     
  5. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden. Leg steeds een wrap in de schaal en schep er wat vulling op, vouw hem dicht en prik hem vast met een cocktailprikker. Leg er een wrap naast en vul deze ook, herhaal dit met alle wraps tot de schaal vol is.
     
  6. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over de wraps, rasp de kaas en bestrooi de wraps ermee.
     
  7. Bak de wraps nog 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn. Serveer met de zure room.
     
    NIET VEGA? Voeg dan nog 300 g in blokjes gesneden kip toe. Bak deze gaar na het aanfruiten van de ui, voeg dan pas de rest toe.