Lambertus' makkelijke Pompoensoep (vegan)

Lambertus' makkelijke Pompoensoep (vegan)

Omschrijving

Deze eten we thuis heel vaak en we hebben de ingrediënten vanaf 't moment dat er pompoenen te krijgen zijn altijd in huis. Onze ervaring is dat vrijwel iedereen deze makkelijke soep waardeert, jong en oud.

Recept: Lambertus
Koken: Marie-Sophie
Foto: Mees

Bereidingswijze

  1. Zet een soeppan met scheutje (olijf)olie op ’t vuur en fruit daarin twee fijngesneden uien.

  2. Daarna scheutje water erbij en de bouillonblokjes en kruiden toevoegen: 2 - 3 bouillonblokjes, 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel Mexicaanse Kruiden, 1 theelepel gemberpoeder, 3 teentjes knoflook en een scheutje ketjap.

  3. Vervolgens op middelhoog vuur onder af en toe roeren licht aanbakken.

  4. Ondertussen snijd je de pompoen in kwarten, verwijder je het vruchtvlees en snijd je de kwarten in blokjes die je in de pan doet.

  5. Eén tot anderhalve liter water toevoegen, krap half uurtje laten koken, eventueel de kokosroom toevoegen, pureren met de staafmixer en klaar is je soep!