Makkelijke taco's met verse Suikermaïs (vega)

Makkelijke taco's met verse Suikermaïs (vega)

Omschrijving

Recept: Hofweb - Liselotte
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Kook de maïs in 10 - 15 minuten gaar. En snijd daarna de korrels los.
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg daarna het vega gehakt gehakt toe en bak even mee.
     
  4. Snijd de tomaatjes in half/kwartjes en snijd de paprika in stukjes. Voeg deze ook toe en bak kort mee. 
     
  5. Voeg daarna de tacomix toe met een scheutje water. Roer even goed door en laat het geheel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. 
     
  6. Voeg de mais toe en roer even goed door.
     
  7. Schep het mengsel in de tacoschelpen en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Zet de tacoschelpen rechtop in een ovenschaal en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten (tot de kaas gesmolten is)
     
  8. Haal de taco’s uit de oven en serveer met een plukje rucola. Eet smakelijk!

Tip: Vervang eventueel het vega gehakt door zwarte bonen of door echt gehakt.