Aardappel-Waterkerssalade à la Mari Maris

Aardappel-Waterkerssalade à la Mari Maris

Omschrijving

Niemand minder dan chefkok en groenteminnares Mari Maris kookt met de verse groenten van Hofweb. Ze wilde graag haar recepten met ons delen. (jippie!) Deze snelle Aardappel Waterkerssalade uit haar gevierde kookboek 'De Groentebijbel' staat voor... "puur lente". Volg je gevoel en aan de slag dus.

"Met het seizoen mee-eten levert het smakelijkste resultaat op, om de simpele reden dat spullen die op hun best geoogst worden ook het best smaken." Mari Maris.

Lees hier meer over de gedeelde passie van Hofweb en deze bevlogen kok en groenteboerin.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen beetgaar.
     
  2. Maak ondertussen een dressing van mosterd, azijn, olijfolie, peper & zout.
     
  3. Laat de aardappelen even uitdampen en maak ze, nog warm, aan met de dressing.
     
  4. Laat goed afkoelen en intrekken. Proef of ze zout genoeg zijn.
     
  5. Meng er een deel van de waterkers en eventueel bosui door.
     
  6. Verdeel over borden en bestrooi royaal met geplukte waterkers.