Mari Maris' Gemengde Pompoentjestaart

Mari Maris' Gemengde Pompoentjestaart

Omschrijving

Voor dit vrolijke pompoenfeestje mag je zelf thuis de slingers ophangen :-)

We vieren de start van de herfst! Kies je favoriete pompoensoorten en combineer ze naar hartelust. Hoe kleurrijker, hoe beter. Pattison, mini sweet dumpling, courgette of een stuk butternut: ze lenen zich allemaal voor dit feestelijke gerecht. Tip van chef Mari Maris: maak er een gemengde groene salade bij.

Recept: Mari Maris, uit: Mari Plukt de Dag
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Bereiding ovenschotel: bekleed een ingevette ovenschaal met het deeg, en wel zó dat de randen 4 centimeter hoog zijn.
   
 2. Schil de twee pompoentjes en ontdoe ze van zaden, snijd de pompoentjes en courgette in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met zout en laat ze 10 minuten of langer 'zweten':  zo komen de suikers vrij en kan de groente nog mooier gebakken worden, zonder zacht te worden. Dep de plakjes wel droog met wat keukenpapier voordat je verder gaat.
   
 3. Sla de eieren los met de ricotta. Meng de sjalot, knoflook, kruiden, tomaatjes en de helft van de Parmezaan en de helft van de courgette en patisson erdoor. Verdeel over het deeg.
   
 4. Verdeel de rest van courgette&co. erover, bestrooi met de pitjes (of nootjes), en druk licht in de vulling – het mag nog net iets uit steken.
   
 5. Strooi er de andere helft Parmezaan over.
   
 6. Zet circa 40 minuten in een oven van 200 °C tot de vulling mooi goudgeel en gerezen is, en de korst krokant.