Mari Maris' Gestoofde Aardpeer met Kikkererwt en Rucola

Mari Maris' Gestoofde Aardpeer met Kikkererwt en Rucola

Omschrijving

"Alledaagse aardappelen, elegante erwtjes, zondagse zuurkool en kilo's meer." Zo begint het nieuwste, kérsverse kookboek van een van onze favoriete chefs: Mari Maris. Mari weet in een handomdraai met werkelijk alle Nederlandse seizoensgroenten iets moois op tafel te zetten. Met goede, uitgebreide beschrijvingen en duidelijke tips van de chef. Aanrader, dit boek! En dit gerecht met gemarineerde, gestoofde aardpeer al zeker :-)

Hofweb tip: dit is een lunchgerecht voor twee, verdubbel de porties voor een avondmaaltijd.

Recept: Mari Maris, uit: 'Groenten'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

Let op: 1 uur marineren!

  1. Meng de notenolie met wat knoflook, de honing, een paar raspjes citroenschil en wat sap, tijm en peper en zout. Meng de plakjes aardpeer erdoor, zorg dat ze goed glanzen, dek af en laat 1 uur marineren.
     
  2.  Smelt vlak voor het serveren een klontje boter (of scheutje olijfolie) in een ruime pan en smoor de noten en plakjes aardpeer er 1 a 2 minuten in. Zodra ze warm zijn is het goed. De aardperen zijn door het zuur en hun dunte al gaar genoeg en de smaak van de notenolie vervliegt door lang(er) verwarmen. Proef op peper en zout.
     
  3.  Schep in mooi uitgewaaierde hoopjes op borden en zet er een plukje rucola/veldsla op.

Wij volgden Mari's tip en serveerden dit heerlijks met: een blikje uitgelekte kikkererwten en eenvoudige pastinaakpuree, van 250 gram gekookte pastinaak.