Mari Maris' Verse Gnocchi met Witlof, Veldsla & Aardpeer

Mari Maris' Verse Gnocchi met Witlof, Veldsla & Aardpeer

Omschrijving

Chef Mari Maris combineert al jaren aanstekelijk schrijven over groenten, met koken en moestuinieren. Een ideale kruisbestuiving! Je merkt dat deze topchef weet waar ze 't over heeft, óók bijvoorbeeld dat aardperen soms onhandig knoestige dingen zijn :-) Je hoeft ze voor dit recept niet te schillen, wel even goed boenen met een borsteltje of onder stromend water. Een heerlijk seizoensmaaltje met het beste van de laatste wintermaand!

Recept: Mari Maris, uit haar nieuwste boek 'Groenten!'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardpeer in de lengte in partjes van 1.5 cm gesneden op het dikste stuk.
     
  2. Verwarm een ruime braadpan met wat olijfolie, fruit de aardpeer er een paar minuten in zonder te kleuren. Blus dan af met een scheutje water tot ze voor een derde in het vocht staan. Draai het vuur lager en laat in zo’n 7 minuten beetgaar worden (zoiets als een vastkokende aardappel) en het vocht verdampen.
     
  3. Pureer terwijl de aardperen garen de helft van de veldsla met een paar druppels citroensap en zoveel olijfolie dat het pakt. Draai helemaal glad en voeg net genoeg notenolie (of een beetje water) toe om een net lopende saus te krijgen. Maak de witlof en resterende sla ermee aan.
     
  4. Zet een hoge toef salade op elk bord, schep de aardperen en luchtig overheen en bestrooi met noten.
     
  5. Serveren met de verse gnocchi (koken volgens aanwijzing op de verpakking)