Mari Maris' Snelle Ovenschotel Paprika-Tomaat

Mari Maris' Snelle Ovenschotel Paprika-Tomaat

Omschrijving

Dit makkelijke ovenschoteltje komt uit Mari Maris' 'A La Minute'. De aardappelpuree die je samen met paprika, komijn en tijm gratineert is ook heel lekker koud te eten. Ideaal dus, voor een zomerse picknick!

Variatietip van chef Mari: "Eventueel voor het de oven in gaat, kaas over de puree brokkelen. Een frisse geit of feta, of juist geraspte extra belegen of roodschimmel."

Recept: Mari Maris, uit: 'A La Minute'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg wat zout en de aardappelen toe en kook ze nét gaar. Giet af en laat goed uitdampen.
     
  2. Zet de pan terug op middelhoog vuur, voeg een goeie scheut olie toe en smoor daarin de ui en paprika in een minuut of 10 glazig. Voeg dan de knoflook toe en na 1 minuut de tijm, het komijnpoeder en de aardappelen. Prak of stamp die er grof door. Niet te lang, dan wordt het plakkerig.
     
  3. Voeg, als het geheel niet smeuïg is, een flinke schep crème fraîche toe toe en maak op smaak met peper & zout.
     
  4. Schep het geheel in een niet al te ruime, ronde ovenschaal. Rasp er nootmuskaat over en beleg de buitenste rand dakpansgewijs met plakjes tomaat. Druppel nog wat olie over de puree en laat in een oven van 180 graden de korst in een paar minuten licht krokant bakken.