Mari Maris' Pasta met Roquefort en Spinazie

Mari Maris' Pasta met Roquefort en Spinazie

Omschrijving

"Ach, het leven is zo simpel. Eigenlijk." Chefkok en groenteboerin Mari Maris windt er geen doekjes om: houd het eenvoudig in de keuken, dan kom je ver. Als je de juiste ingrediënten maar hebt... :-) Met dit recept uit haar lijvige kookboek (annex moestuinroman) 'Mari Plukt de Dag' kun je de show stelen zónder lang in de keuken te staan. Pasta met Spinazie - of Snijbiet - roomsaus met Roquefort, en minitomaatjes eroverheen gestrooid. Wie doet je wat?

Recept: Mari Maris, uit: Mari Plukt de Dag


Koken: Marie Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet in een steelpannetje met dikke bodem de witte wijn op met 2 tenen knoflook. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat tot de helft inkoken.
     
  2. Zet ondertussen het water op voor de pasta. Voeg room (of crème fraîche) en Roquefort* toe aan de ingekookte wijn.
     
  3. Voeg de pasta toe aan het kokende water. Laat de saus rustig inkoken, dat gaat prima zonder roeren.
     
  4. Giet de gare pasta af een laat goed uitlekken.
     
  5. Verhit ondertussen een brede koekenpan of een wok, voeg een filmpje olie toe, fruit de overgebleven teen knoflook erin en ‘jaag’ de Spinazie of Snijbiet in 2 minuten door de pan. Als de pan daarvoor te klein is, kunt u de groente beter in porties bakken. Maal er peper & zout over.
     
  6. Meng de pasta door de saus en verdeel over borden, gewoon een smakelijke hoeveelheid, niet zo’n berg, en schep de spinazie er in het midden bovenop. Strooi er partjes tomaat over.