Mari Maris' Romige Andijvie Lasagne

Mari Maris' Romige Andijvie Lasagne

Omschrijving

Weer eens zo'n heerlijk recept van Mari Maris uit het boek 'Groenten' (pagina 40).

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd 1 krop Andijvie fijn. Meng de crème fraiche en zoveel ei door de andijvie dat hen een ‘kneedbare’ maar niet vloeibare massa wordt. Snijd de knoflook fijn en voeg toe samen met zout en flink peper toe.

  3. Beleg de bodem van een rechte ovenschaal met lasagnevellen, bedek met een laagje andijviemengsel van 1 centimeter. Leg er lasagnevellen op. Maak zo laagjes tot de groente op is, zorg dat de bovenlaag uit groen bestaat. Dek af met de (mooi smeltende kaas, Hollandse belegen) en zet circa 30 minuten (hoelang ligt nogal aan de gebruikte vellen) in een oven tot de groente laag gesteld is en de pasta gaar.

  4. Haal uit de oven, rasp er Parmezaan over en zet nog een paar minuten terug om de kaas te gratineren (eventueel onder de grill)

Recept: Mari Maris
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart