Mari Maris' Choco Bieten Brownies

Mari Maris' Choco Bieten Brownies

Omschrijving

Ooh la la! Mari Maris weet ons wel te verleiden, met deze Choco-Bietenbrownies... voor 9 tot 16 blokjes puur genot! De combi biet en klassieke chocobrownie is werkelijk perfect. Afgemaakt met verse walnoten en voor een mooi roze-koekeneffect: glazuur van bietensap en poedersuiker.

Bereidingswijze

  1. Rasp de helft van de bietjes. En kook de rest.

  2. Klop ondertussen de eieren en suiker bleek en luchtig.

  3. Laat de bieten afkoelen, snijd ze in stukken en pureer ze.

  4. Smelt de chocola.

  5. Meng de gesmolten chocola met notenolie, cacao, bakmeel, bietenpuree, bieten-rasp en de gehakte walnoten.

  6. Vouw het eiermengsel erdoor en verdeel het beslag gelijkmatig over een met olie ingevette, rechthoekige of vierkante bakvorm. Verdeel als laatste de hele noten erover.

  7. Zet in een oven van 180 graden, en bak in 20 à 30 minuten gaar, met een plakkerige kern. Laat afkoelen voordat u gaat glaceren.

Glazuur, voor een roze-koek-effect: breng het bietensap aan de kook met de poedersuiker en laat in een paar minuten tot een stroopje koken. Door het 1 of 2 uur te laten staan, wordt het mooi stroperig. Verdeel het over de brownie: als een gladde laag, of in strepen (met een lepel die je snel heen en weer beweegt heb je er zo een Pollock van gemaakt) en laat het uitharden.

Recept: Mari Maris, uit: Maison Mari
Koken & fotografie: Marie Sophie en Mees