Mari Maris' Schorsenerensoep met Shiitake

Mari Maris' Schorsenerensoep met Shiitake

Omschrijving

Schorseneren - écht zo'n groente die je moet leren kennen. Chefs weten allang dat dit enigzins onooglijke, mogelijk modderig wintergroentje absoluut de moeite waard is - dus van hen moeten we de trucjes leren :-) Een soep met schorseneren zoals deze van Mari Maris, is zó gemaakt. Paddestoelen en schorseneren zijn trouwens een gouden combi!

Hofweb tip: dit is een lunchgerecht voor twee, of voorgerecht.

Recept: Mari Maris
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Fruit in een pan met zware bodem de sjalot glazig met boter. Voeg alles behalve de melk toe en bak op hoog vuur een paar minuten tot de paddenstoelen beginnen te zweten.
     
  2. Voeg dan de melk en 5 deciliter water toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen en iets inkoken.
     
  3. Maak op smaak met peper en zout en eventueel extra tijm. Serveer met het brood.
     
  4.  Kringel wat room in de kommen.