Mari Maris' snelle Spinaziekoekjes (kan ook glutenvrij)

Mari Maris' snelle Spinaziekoekjes (kan ook glutenvrij)

Omschrijving

Hoe kun je nou beter de lente inluiden, dan met verse, zelfgemaakte spinaziekoekjes? Als er één groente is, die volop invulling geeft aan onze lentekriebels, dan is het wel dat smakelijke bladgroen, de eerste spinazie van 't seizoen, uit de 'koude kas'. Boordevol voorjaarsvitaminen!

Je maakt deze eventueel ook heel makkelijk glutenvrij.

Bereidingswijze

  1. Zet de spinazie aan met ui, knoflook, peper & zout in een ruime koekenpan of wok met olijfolie.

  2. Schep de groente zodra hij zacht is in een vergiet en laat goed uitlekken. Knijp met je handen het laatste vocht uit de spinazie en meng met de overige ingrediënten (behalve de olie) tot een kneedbare massa.

  3. Verhit op hoog vuur olie in een ruime koekenpan. Schep, voor de olie gaat walmen, met twee lepels koekjes van het mengsel en leg ze in de olie. Druk ze met de achterkant van een lepel een beetje plat en draai het vuur iets lager.

  4. Geef de onderkant de tijd om te kleuren, zodat ze ook vanbinnen goed garen; draai de koekjes om en geef de andere kant ook een kleurtje.

Recept: Mari Maris uit: 'De Groentebijbel'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart