Mari Maris' Spruitjescurry

Mari Maris' Spruitjescurry

Omschrijving

Deze mild-spicy spruitjescurry met aardappel, komijn, kurkuma en kokosmelk zet iedereen graag op tafel met dit herfstige weer. Kneepje limoen en griekse yoghurt, evt. naanbrood maken de maaltijd helemaal af. Chef Mari Maris raakt met dit recept precies de juiste snaar: een op-en-top 'Hollandse' groente met alle ingrediënten om er een Aziatisch feestmaaltje van te maken. Genieten!

Recept: Mari Maris
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Verhit een ruime koekenpan of wok op hoog vuur, bak de blokjes aardappel erin en geef ze in een paar minuten een goudgeel kleurtje.
   
 2. Bestrooi met het sesamzaad en de specerijen en rasp er nootmuskaat over, voeg de ui toe, schud goed om en bak tot de aroma’s loskomen. Blus af met azijn.
   
 3. Voeg dan kokosmelk en bouillon toe tot de aardappel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat in circa 16 minuten tot saus pruttelen, en de aardappel bijna garen.
   
 4. Voeg het citrussap en de spruitjes toe en laat die in circa 5 minuten beetgaar worden. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.
   
 5. De limoenschil kunt u door de yoghurt mengen of over de curry strooien. Verdeel de curry over borden, schep wat yoghurt in het midden en bestrooi met koriander, selderij en/of bosui. Serveer er de naan bij.