Mari Maris' Makkelijk Uientaartje

Mari Maris' Makkelijk Uientaartje

Omschrijving

Verse uien mogen strálen. Zoals in dit makkelijk te maken taartje van chef Mari Maris!

Mari's tip voor leftovers: "Volgens mijn norm is dit een prima maat taart voor vier eters. Mocht er toch wat overblijven, dan heeft u (over)morgen een smakelijke snack. Of na het opwarmen nog wat gesmoorde spinazie erop. Of bedekt met plakjes tomaat, kaas erover en gegratineerd, om er weer een heel nieuw gerecht van te maken." 

Recept: Mari Maris uit: 'A La Minute'
Koken & Foodstyling: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Gebruik voor dit recept een platte taartvorm van 32 cm. Verwarm op middellaag vuur een ruime koekenpan met een beetje olie en fruit de ui en sjalot er zo’n 15 minuten in. Schep af en toe om vanaf de bodem, draai het vuur uit als ze zacht beginnen te worden.
     
  2. Olie de lage taartvorm in en bestrooi met rozemarijn en zeezout. Bekleed met het deeg en maak rondom een opstaand randje van zo’n 2,5 centimeter.
     
  3. Meng tijm, salie, halfgedroogde tomaten, pimentón, peper en een beetje zout (vergeet het grove zout op de bodem niet) en de eventuele ricotta door de uien en verdeel ze gelijkmatig over het deeg.
     
  4. Rasp er eventueel Parmezaan over.
     
  5. Zet circa 30 minuten in een oven van 200 °C tot de bodem goudbruin en krokant is.
     

Tip van Hofweb: maak er ondertussen een eenvoudige groene salade bij van Lollo bionda, groene of rode eikenbladsla en wat rucola. Een zakje verras-me-sla of zakje heftige blaadjes kan ook.