Marie's Witlofstamppot (vega)

Marie's Witlofstamppot (vega)

Omschrijving

Door de kaas in blokjes toe te voegen krijg je smeuige, gesmolten stukjes kaas door dit recept. Het zit niet overal, maar komt steeds tussendoor als een kleine verassing. Daardoor is deze vleesloze stamppot echt een feestje om te eten. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe in een pan met een laagje water en zout. Breng aan de kook, kook in 25 minuten gaar.
     
  2. Snijd ondertussen de witlof in reepjes; verwijder eerst de harde kern en de onderkant en snijd over de breedte in dunne reepjes. Voeg de witlof toe in de laatste 10 minuten kooktijd van de aardappelen.
     
  3. Giet de aardappelen af en laat even uitstomen.
     
  4. Snijd de belegen kaas in kleine blokjes van 1 bij 1 cm en voeg toe.
     
  5. Stamp de aardappelen en witlof door elkaar en roer de creme fraiche en de mosterd erdoor. Breng op smaak met wat zout en veel versgemalen peper.
     
  6. Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de stamppot ermee.