Mari Maris' Passata fresca

Mari Maris' Passata fresca

Omschrijving

Wat doe je met (soep)tomaten als ze in augustus op z'n lekkerst zijn? Nou, deze heerlijke Passata fresca maken! Dit recept is voor een portie die je gelijk in een gerecht kan verweken. Verdubbel 'm (meerdere malen) om eventueel in te vriezen. 

Gebruik voor bijvoorbeeld een heerlijke pastasaus!

Recept: Mari Maris; uit het boek Groenten
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in kleine stukjes (brunoise) en hak de knoflook fijn.
     
  2. Fruit alle ingrediënten met een scheutje olijfolie in een steelpannetje, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
     
  3. Pureer en werk door een (punt)zeef. Dan is het doorgaans al goed, zet als de tomaten veel vocht hadden even terug op het vuur tot hij vol van smaak is. Proef en voeg peper, zout en evenuteel andere kruiden toe.