Marrokkaanse dadel-noten rol

Marrokkaanse dadel-noten rol

Omschrijving

Deze rol doet door het bladerdeeg en de dadels een beetje denken aan baklava. Helemaal wanneer je hem afmaakt met wat honingwater. Let op: je krijgt er wel hele plakkerige vingers van, maar dat is dit zoete dessert (waar toch maar 4 el honing/agave in totaal in gaan) helemaal waard.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
     
  2. Snijd de helft van de gedroogde vijgen in plakjes en houd apart. Doe de andere helft met de dadels, agavesiroop en heet water in een keukenmachine. Draai tot een gladde pasta. Roer de apart gehouden vijgen en de noten erdoor. Rol het bladerdeeg af en schep de vulling in een baan over de lengte van het deeg. Snijd de zijflappen in plakjes en vouw ze een voor een naar binnen. 
     
  3. Bak de rol in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. 
     
  4. Meng de honing met het water en zet op het vuur. Laag een paar minuten koken. 
     
  5. Haal de rol uit de oven en kwast in met het honingwater. Laat helemaal afkoelen.