Home made Marsepeinen Appeltjes

Home made Marsepeinen Appeltjes

Omschrijving

In tien minuten je eigen marsepein maken; nu wil je nooit meer anders! Het voordeel van je eigen marsepein maken is namelijk dat je zelf kan bepalen hoeveel suiker je toevoegt. Ik koos ervoor de suiker te vervangen voor een beetje honing, maar wil je de marsepein zoeter, dan kan je ook wat extra poedersuiker toevoegen. Compenseer dat met evt. meer eiwit of minder amandelmeel.

 

Vegantip: Wil je dit recept vegan maken? Vervang dan de honing door agavesiroop en de eiwit door een scheutje vocht uit een blikje kikkererwten.

 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kneed in een grote kom de amandelmeel, honing, eiwit en sinaasappelsap door elkaar. Is het mengsel te plakkerig? Voeg dan wat extra amandelmeel toe.
     
  2. Rol acht balletjes van de marsepein. Druk ze aan de onder en bovenkant in met je vinger. Steek in de bovenkant een stukje van de bast van een kaneelstokje, als steeltje, en een amandel als appel. Serveer de appeltjes direct of bewaar ze twee dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.

    Vegantip: Wil je dit recept vegan maken? Vervang dan de honing door agavesiroop en de eiwit door een scheutje vocht uit een blikje kikkererwten.