Pasen '23: Home made Spelt Matzes met Vanille-Anijs Boter

Pasen '23: Home made Spelt Matzes met Vanille-Anijs Boter

Omschrijving

Toegegeven; kopen is makkelijker. En goedkoper. Maar zelf maken is leuker. En gezelliger. En eigenlijk ook helemaal niet moeilijk. Je serveert ze met een subtiel laagje anijs-vanille boter. Lekker zoetig.

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.

  2. Meng de bloem met 110 ml water en kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Blijf kneden tot het deeg niet meer scheurt.

  3. Maak kleine bolletjes van ongeveer 2 bij 2 cm

  4. Leg het bolletje tussen 2 bakpapiertjes en rol ze dun uit met een deegroller.

  5. Prik de matzes over de bovenkant ruim in.

  6. Bak ze 8 minuten in de oven, tot ze mooi bruin zijn.

  7. Meng de vanillesuiker en het anijszaad door de roomboter. Serveer bij de matzes.

Recept: Wauw factory
Foto: Mees