Meatball Marinara

Meatball Marinara

Omschrijving

''Gehaktballen in tomatensaus'', is niet de juiste benaming voor dit recept, alhoewel het er wel zo uitziet. Iedereen waarbij je dit recept voorschotelt, zal je smeken om het recept te geven. (aldus, eigen ervaring)

Bereidingswijze

 Voor de saus:

  1. Bak in een koekenpan met olie, op middelhoog vuur, de spekblokjes goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  2. Haal de spekblokjes uit de pan, en bewaar ze tijdelijk in een bakje. De spekblokjes gaan we later weer toevoegen.
  3. Snij de ui en 1 teen knoflook fijn, en bak deze in dezelfde koekenpan tot de uien glazig zijn. Dit proces zal 3-5 minuten in beslag nemen.
  4. Voeg de gepelde tomaten en spekblokjes toe aan de pan, en kook dit langzaam in op een laag vuur. Je kunt de saus zo lang of kort mogelijk inkoken. Hoe langer je de saus inkookt, hoe meer geconcentreerd de saus wordt qua smaak.
  5. Snij de basilicumblaadjes in dunne stroken, en voeg deze eveneens als de gedroogde oregano toe aan de saus. 
  6. Breng op smaak met peper en zout

Voor de gehaktballen:

  1. Meng in een grote kom:
    • Het gehakt
    • Olijfolie
    • Paneermeel
    • Platte peterselie
    • Fijngesneden knoflook
    • Pecorino/Parmigiano kaas (bewaar eventueel wat voor over de ovenschaal)
    • De eieren
    • Peper/zout
  2. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel, en knijp deze stevig aan zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  3. Bak de gehaktballetjes goudbruin in wat olijfolie. Het gaat bij deze stap alleen om het maken van kleur op de balletjes (karamelisatie van het vlees, wat extra smaak geeft)

 

  • Leg de gebakken gehaktballetjes in een ovenvaste schaal, en schep de tomatensaus erover.
  • Rasp eventueel nog wat extra kaas over dit geheel
  • Zet de schaal in een oven op 180 graden, voor 20 minuten
  • Serveer!