Rineke's Mediterrane Plaattaart bomvol antioxidanten

Rineke's Mediterrane Plaattaart bomvol antioxidanten

Omschrijving

Rineke: "Een flink shot aan verschillende antioxidanten!"

Deze Mediterraanse plaattaart is heel makkelijk te maken; alles in de foodprocessor mixen en hoppakee zo de oven in.

Beleg 'm met je favoriete toppings zoals paprika, fêta, waterkers, rucola, (zongedroogde) tomaatjes, etc, etc. 

Bereidingswijze

  1. Doe alle groenten samen met de haver- of gerstvlokken in de foodprocessor en hak het fijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Eventueel kun je de haver- of gerstvlokken eerst iets fijner blenden, voordat je de groenten toevoegt.

  2. Voeg de overige ingrediënten toe (met uitzondering van het ei en de baksoda) en proef even. Als het goed op smaak is, voeg je het ei en de baksoda eraantoe. Mix goed door elkaar.

  3. Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel het mengsel in twee porties, rol het egaal op bakpapier uit op 2 bakplaten (van circa 26 x 37 cm) Of op 1 grote bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in 35 minuten goudbruin en gaar.

  4. Haal de bodems uit de oven, besmeer ze met pesto. Beleg de plaattaart naar keuze als een soort pizza met verschillende toppings zoals paprika, fêta, rucola, waterkers, verse kiemen, (zongedroogde) tomaatjes, etc. Druppel er nog wat olijfolie overheen.

Tip: Serveer met een salade of gestoomde groenten. Ook lekker als koude lunch of borrelhapje. Wil je een deel van het deeg invriezen? Laat dan de pesto en de topping achterwege totdat je de plaatkoek gaat bereiden.

Recept: Rineke Dijkinga
Koken en Fotografie: Kruimel.