Mediterrane Soep met Kikkererwten

Mediterrane Soep met Kikkererwten

Omschrijving

Dit was voor mij mijn eerste bewuste veganistische maaltijd ooit. Voor iemand die vrijwel dagelijks óók vlees eet, moet ik zeggen dat je het in dit gerecht zeker niet mist!

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Snij de ui, bleekselderij, knoflook en rode peper in fijne ringen
  2. Zet een pan op middellaag vuur met een scheut olijfolie
  3. Bak hier de gesneden groenten in aan met de beschreven hoeveelheid kaneel
  4. Dit mengsel mag voor 5 minuten zachtjes gebakken worden
  5. Ontdoe de kikkererwten en linzen van het vocht, en voeg deze samen met de gepelde tomaten toe aan de pan
  6. Voeg nu 2 groente bouillonblokjes toe, samen met 1 liter water
  7. Laat dit geheel 10 minuten doorkoken, en roer de pan af en toe door
  8. Snij ondertussen de koriander fijn, en pers de citroen uit
  9. Zodra de soep 10 minuten heeft doorgekookt, voeg je het sap van 1 citroen toe, samen met de fijngesneden koriander
  10. Zet het vuur uit, en roer het geheel nogmaals door

Serveer warm!