Melanzane Parmigiana á la Helga

Melanzane Parmigiana á la Helga

Omschrijving

Nee, niet 't aller snelste, maar wel een heel fijn Italiaans gerecht, waar Klantenservice Collega Helga fan van is. En wij inmiddels ook... Proeven!

Gerecht aangedragen door: Helga
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Was de aubergine, maak ze schoon en snijd ze over de lengte in plakken van één centimeter dik. Bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. 
     
  2. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in zeer kleine blokjes. Hak ook de knoflook fijn. 
     
  3. Doe in een pak twee eetlepels olie, de tomaten, de knoflook en de gedroogde kruiden. Breng aan de kook en laat zonder deksel op een matig vuur in 10 tot 15 min inkoken. Breng daarna op smaak met zout en peper.
     
  4. Pluk de basilicumblaadjes en scheur ze nog wat kleiner en snijd de mozzarella in plakken. 
     
  5. Dep de aubergine droog en wentel ze in de bloem. Klop het overige bloem er af. 
     
  6. Bak de aubergine in drie porties bruin aan beide kanten in de olie. Neem ze uit de pan en voeg peper toe.
     
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  8. Rangschik de aubergine, tomatensaus en mozzarella in laagjes in een ovenbestendige schaal. Strooi er ook steeds wat basilicum tussen.
     
  9. Strooi ook nog de parmezaan en de overige olijfolie over de schaal. 
     
  10. Bak de ovenschotel 30 min minuten in het midden van een hete oven. 

Tip: Serveer lauw of koud