Omschrijving
Mijn favoriete basisrecept voor meringues komt uit het kookboek Bakken met Kennis van Eke Mariën, in zijn boeken Bakken met Kennis en Keukenlab neemt hij je mee in de wetenschap achter het koken, daarom dat zijn recepten altijd zo goed lukken! De vijf ingrediënten waarmee je deze meringue maakt, en de hoeveelheid, komen dus van hem, en zorgen voor een basis die altijd lukt. Alles wat er op dit heerlijke, brosse schuim gaat is een klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade, afgemaakt met kruiden en nootjes is dit een prachtige showstopper voor het einde van je kerstdiner.
Tip: Zorg ervoor dat er geen dooier bij de eiwitten komt als je deze scheid, en dat je werkt met vetvrije materialen. Zelf maak ik altijd alles schoon met citroensap voor ik begin.
Tip: Maak de meringue een dag van tevoren. Bewaar in folie of een luchtdichte bak.
Tip: Je kan ook 1 persoons meringues maken door kleine hoopjes schuim te maken in plaats van één grote bodem.