Mexicaanse bonen-maissoep

Mexicaanse bonen-maissoep

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie in een soeppan, voeg de uien en knoflook toe en fruit 5 minuten aan.

  2. Snijd de zoete aardappelen in gelijkmatige stukken en voeg toe aan de uien. Bak even mee, voeg de helft van de kruiden en specerijen toe.

  3. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, voeg de kokosmelk, rode peper en 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook. Draai de warmtebron lager en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.

  4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en voeg naar hartenlust nog iets van de kruiden en specerijen en naar smaak de tamari toe.

  5. Voeg dan de paprikareepjes, mais en bonen toe. Garneer met verse kruiden en eventueel met een lepel crème fraîche of plantaardige 'room'.