Mexicaanse Bonensalade met verse Kapucijners en Doperwten (vegan)

Mexicaanse Bonensalade met verse Kapucijners en Doperwten (vegan)

Omschrijving

Een frisse salade vol Mexicaanse smaken. Er zijn serieus maar twee ingrediënten in deze salade geen groente of fruit; de Mexicaanse kruiden en de yoghurt.

Wil je de salade vegan houden? Neem dan kokosyoghurt. Anders kan je natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken.

Wil je graag vlees toevegen aan deze salade? Marineer dan reepjes kip of biefstuk in Mexicaanse  kruiden met een scheutje olie en bak ze op een grill.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Rooster de Mexicaanse kruiden kort in een droge koekenpan op middehoog vuur. Net genoeg om de geuren vrij te laten komen. Doe ze met de avocado en kokosyoghurt in een maatbeker. Knijp de limoen erboven uit en pureer met de maatbeker tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
     
  2. Dop de capucijners en doperwten en overgiet ze in een grote kom met flink wat kokend water. Laat ze vijf minuten staan.
     
  3. Snijd ondertussen de rode kool in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de grotere in kwarten. Laat de mais uitlekken.
     
  4. Doe alle groenten in een grote kom en schenk de dressing erover. Schep door elkaar.
     
  5. Hak de koriander grof en bestrooi de salade hiermee. Je kan het eten als vegan hoofdgerecht, maar ook met meer personen eten bij bijvoorbeeld fajita's of een chilli concarne.
     
  6. Ook lekker als vulling voor een wrap.